главнаяреклама на сайтезаработоксотрудничество Коллекция рефератов Otherreferats
 
 
Сколько стоит заказать работу?   Искать с помощью Google и Яндекса
 


Електронна обробка облікової інформації з використанням ППП 1С:Бухгалтерія

Загальна характеристика системи програм 1С:Підприємство, основи роботи з програмою. Облік касових операцій та облік операцій за банківськими рахунками. Заробітна плата як важлива ланка системи соціально-трудових відносин. Облік праці та заробітної плати.

Рубрика: Программирование, компьютеры и кибернетика
Вид: методичка
Язык: украинский
Дата добавления: 10.11.2012
Размер файла: 153,8 K

Полная информация о работе Полная информация о работе
Скачать работу можно здесь Скачать работу можно здесь

рекомендуем


Отправить свою хорошую работу в базу знаний просто. Используйте форму, расположенную ниже.

Название работы:
E-mail (не обязательно):
Ваше имя или ник:
Файл:


Cтуденты, аспиранты, молодые ученые, использующие базу знаний в своей учебе и работе, будут вам очень благодарны

Подобные работы


1. Облік касових операцій
Сутність та характеристика обліку касових операцій. Програмування та алгоритмічні мови, його основи сутність та основні особливості. Технічні характеристики. Визначення структури вхідних та вихідних даних. Вимоги до технічних засобів. Опис алгоритмів.
курсовая работа [357,5 K], добавлена 13.02.2009

2. Створення програми для автоматизації процесу нарахування заробітної плати
Теоретичні і правові основи нарахування заробітної плати. Організаційно-економічна характеристика підприємства СФГ "Злагода". Проектування та використання інформаційної системи. Вимоги до системи. Порівняння програми по нарахуванню заробітної плати з 1С.
дипломная работа [317,3 K], добавлена 29.03.2009

3. Створення програми для розрахунку заробітної плати робітника за тиждень
Розробка та налагодження програми "Заробітна плата" на мові високого рівня С++ для комп'ютерів з операційною системою Windows 7. Текстуальний опис алгоритму. Створення UML-діаграми та обробка інформації з бази даних. Інструкція по роботі з програмою.
курсовая работа [698,4 K], добавлена 14.10.2012

4. Автоматизована система обробки економічної інформації
Комп'ютерні інформаційні системи. Характеристика автоматизованої системи обробки економічної інформації на підприємстві. Технологічний процес обробки інформації конкретної задачі в системі. Впровадження в дію автоматизації бухгалтерського обліку.
контрольная работа [25,1 K], добавлена 26.07.2009

5. Автоматизована система "Облік паспортних даних"
Процес і результати проектування автоматизованої системи "Облік паспортних даних", призначеної для автоматизації обліку паспортних даних. Обґрунтування вибору методів та засобів обробки даних. Створення зручного графічного інтерфейсу користувача.
курсовая работа [1,8 M], добавлена 23.09.2010

6. Облік заробітної плати
Забезпечення системою збереження, обробки даних про працівників для ведення обліку заробітної плати. Визначення складу даних, які будуть вестися в системі. Проектування таблиць, їх види та схема зв’язків між ними. Проектування форм та зміст макросів.
курсовая работа [556,0 K], добавлена 16.03.2009

7. Облік успішності учнів в школах
Загальна характеристика освітнього процесу. Розробка програми для обліку успішності знань кожного учня та визначення його схильності до тієї чи іншої дисципліни. Створення математичної моделі рейтингу суб'єкта навчання. Інформаційне забезпечення системи.
курсовая работа [3,9 M], добавлена 01.03.2014

8. Аналіз інформаційної системи ВАТ КСЖ "Універсальна"
Система обробки економічної інформації на прикладі ВАТ "Компанія страхування життя "Універсальна". Програма "ІС. Бухгалтерія для України": приклад ведення обліку касових операцій. Ведення історії курсу валют, видатковий касовий ордер, касова книга.
контрольная работа [32,4 K], добавлена 27.07.2009

9. Фізична структура даних. Бухгалтерські інформаційні системи
Оцінка необхідності створення на сучасному підприємстві автоматизованої інформаційної системи та її значення в процесі управління. Етапи розробки структури бази даних, зміст, призначення. Операційна інформація з обліку фінансово-розрахункових операцій.
контрольная работа [29,4 K], добавлена 06.10.2010

10. Облік книг в бібліотеці
Характерні особливості мови Паскаль, її сутність. Характеристика процедур та операцій програми з пошуку книги або автора, їх видаленні, повідомленні про помилку. Автоматичне створення файлів по адресу "BookDataBase.txt". Програмний код і лістинг програми.
контрольная работа [169,0 K], добавлена 12.01.2012


Другие работы, подобные Електронна обробка облікової інформації з використанням ППП 1С:Бухгалтерія

Страница:  1   2   3 


Облік із застосуванням рахунків класу 8

№ п/п

Зміст операцій

Дт

Кт

1

Нарахування основної і додаткової зарплати за окладами і тарифами.

811

661

2

Нарахування премії

812

661

3

Нарахування збору на пенсійне страхування

821

651

4

Нарахування збору на соціальне страхування

822

652

5

Нарахування збору на соціальне страхування на випадок безробіття

823

653

Облік із застосуванням рахунків класу 9

№ п/п

Зміст операцій

Дт

Кт

1

Нарахування основної і додаткової зарплати за

окладами і тарифами:

Робітникам

службі збуту

АУП

23

93

92

661

661

661

2

Нарахування премії:

Робітникам

службі збуту

АУП

23

93

92

661

661

661

3

Нарахування збору на пенсійне страхування:

робітникам (32%)

службі збуту (32%)

АУП (32%)

23

93

92

651

651

651

4

Нарахування збору на соціальне страхування

Робітникам (4%)

службі збуту (4%)

АУП (4%)

23

93

92

652

652

652

5

Нарахування збору на соціальне страхування на

випадок безробіття:

Робітникам (!.5%)

службі збуту (1.5%)

АУП (!.5%)

23

93

92

653

653

653

Безперечно, найменш трудомістким при обліку витрат на оплату праці є застосування рахунків класу 8. Якщо підприємство невелике, не має розвинутої організаційної структури, то для формування інформації про витрати у розрізі видів витрат достатньо складати для різних служб окремі розрахункові відомості. Нововведенням це ніяк назвати не можна.

Якщо підприємство здійснює декілька видів діяльності і веде облік витрат із застосуванням рахунків класу 9, то інформацію про елементи витрат нескладно сформувати за кредитовими оборотами, наприклад:

на оплату праці - кредитові обороти за рахунком 661, за винятком бухгалтерського запису: Дт 652 - Кт 661 (лікарняні листки);

на відрахування - кредитові обороти за субрахунками 651, 652 і 653.

Забезпечити облік із застосуванням рахунків класів 8 і 9 одночасно досить складно, тому що кількість бухгалтерських записів збільшується в декілька разів.

Лабораторна робота №1

Тема: „Запуск програми „1С:Підприємство”. Ознайомлення з вікном програми і головним меню програми”

Мета: отримати практичні навики у користуванні програмою „1С:Підприємство”;

вивчити послідовність створення власної інформаційної бази;

ознайомитись з програмою.

Завдання:

1.Включення персонального комп'ютера.

2.Запуск програми 1С:Підприємство. Підключення інформаційної бази.

3.Головне вікно програми.

4.Головне меню програми.

5.Огляд команд.

6.Калькулятор. Календар.

7.Закриття програми 1С:Підприємство. Виключення комп'ютера.

Інструкції для виконання

1.Для включення комп'ютера необхідно:

-включити стабілізатор напруги;

-включити принтер, якщо він потрібний;

-включити монітор комп'ютера;

-включити комп'ютер (переключателем на корпусі комп'ютера).

2.1 Запуск програми „1С:Підприємство” здійснюється двома способами:

а)з використанням кнопки Пуск/Програми/1С:Підприємство;

б)запуск за допомогою ярлика на робочому столі.

2.2 У вікні запуску даної програми вибираємо клавішу „Додати”. При появі нового вікна вибираємо „Додавання до списку уже існуючої інформаційної бази” і натискаємо клавішу „Наступна”. У вікні додавання інформаційної бази вказуємо назву власної інформаційної бази, яка складається з номера групи в якій навчається студент, номер комп'ютера, за яким працює та його прізвище.

Після створення інформаційної бази у вікні запуску повинна бути нова інформаційна база студента. З використанням кнопки “1С:Підприємство” (знаходиться з правого боку вікна запуску) здійснюємо запуск програми. Вказуємо користувача „Бухгалтер”, пароль не вводимо і ОК.

3. Ознайомлення з програмою з використання довідки „Швидке освоєння 1С:Підприємство”.

Лабораторна робота №2 (І)

Тема: Заповнення даних про підприємство в програмі «1С бухгалтерія 8.0»

Мета: навчити студентів заповнювати дані про організацію з використанням програми «1С бухгалтерія 8.0».

Завдання:

1.Відкрити список організацій.

2.Відкрити форму для введення основних зведень про організацію.

3.Заповнити основні дані про організацію.

4.Заповнити юридичну адресу організації.

Інструкція для виконання

1.Відкриваємо список організацій. Для цього в меню «Підприємство» виберіть пункт «Організації». У списку вже утримується одна організація з назвою «Наша організація».

2.Відкриваємо форму для введення основних зведень про свою організацію. Для цього вибираємо «Додати» і записуємо дані про свою організацію.

3.У вікні, що відкрилося заповнити основні дані про організацію.

Префікс: це скорочена назва організації.

Повне найменування: це повна назва організації.

Головна організація: -

Основний банківський рахунок: … (є можливість вибору).

Відкриваємо вікно «Банківські рахунки», «Додати» відкриваємо вікно «Банківські рахунки…»

Вид рахунку: поточний.

Валюта: грн.

Номер рахунку: складається з 9 знаків, перші чотири цифри 2600 решту знаків довільні.

Банк: … (є можливість вибору). Вибираємо Львівську область і який - небудь банк м.Самбора.

Дата відкриття: вибираємо дату відкриття підприємства.

Дата відкриття підприємства співпадає з датою відкриття рахунку.

Дата закриття: не пишемо тому, що підприємство працює.

Коди організації: вибираємо довільні.

Номер реєстрації.

Дата реєстрації: початок року.

Номер реєстрації і ким зареєстровано залишаємо порожніми.

Податкова інспекція: … (є можливість вибору) «Додати»

Найменування: -

Найменування амін. району: Самбірський.

Код: ДПІ: 4 цифри.

Код амін. району: 2 цифри.

4.Уведіть юридичну адресу організації. Для цього в цьому ж вікні перейдіть на закладку «Контактна організація». Відкрийте спеціальне діалогове вікно і заповнити в ньому юридична адреса організації.

5.Натисніть кнопку «ОК» у діалоговому вікні «Адреса».

6.Натисніть кнопку «ОК» у формі «Організація» для збереження зведень про організацію і закриття форми.

Самостійна робота:

Оформити звіт по лабораторній роботі №2.

Вивчити порядок заповнення даних про організацію в програмі «1 С бухгалтерія 8.0».

Лабораторна робота №2 (ІІ)

Тема: Заповнення параметрів облікової політики бухгалтерського обліку.

Мета: навчити студентів формувати параметри для ведення бухгалтерського обліку.

Завдання:

1.Визначення способу оцінки виробничих запасів.

2.Визначення методу розрахунку собівартості продукції.

3.Використання класів рахунків витрат.

4.Заповнення параметрів облікової політики податкового обліку.

5.Настроювання параметрів обліку.

Інструкції для виконання

1.Для вводу параметрів облікової політики підприємства з бухгалтерського обліку виберіть в меню “Підприємство” пункт “Облікова політика”, а в ньому підпункт “Облікова політика (бухгалтерський облік)”. Для внесення нового запису про облікову політику натисніть кнопку “Додати”. У вікні, що відкрилося заповніть параметри облікової політики бухгалтерського обліку:

-спосіб оцінки виробничих запасів;

-спосіб оцінки товарів в роздріб;

-спосіб розрахунку собівартості виробництва;

-облік доходів і витрат з використанням 8, 9 класів.

2.Після введення всіх параметрів натисніть кнопку ОК.

3.Для заповнення параметрів облікової політики підприємства з бухгалтерського обліку виберіть в меню “Підприємство” пункт “Облікова політика”, а в ньому підпункт “Облікова політика (податковий облік)”. Для внесення нового запису про облікову політику натисніть кнопку “Додати”. У вікні, що відкрилося заповніть податки, які сплачує дане підприємство.

3.1 У відкритому вікні “Облікова політика (податковий облік)” перейти на закладку “Податок на прибуток” і вказати спосіб оцінки виробничих запасів.

3.2 Після введення даних натисніть кнопку ОК для зберігання інформації.

4.Для роботи в програмі необхідно налаштувати параметри виробничих запасів. Для цього виберіть в меню “Підприємство” пункт “Налаштування параметрів обліку”.

4.1 У вікні, що відкрилося перейти на закладку “Аналітичний облік виробничих запасів” і встановити прапорець в необхідних віконцях (вести складський облік в бухгалтерському обліку і в податковому, вести загальний облік по складах).

4.2 Після введення інформації натисніть кнопку ОК.

Самостійна робота:

Оформити звіт по лабораторній роботі №2.

Опрацювати 8 і 9 класи Плану рахунків.

Повторити тему “Методи оцінки виробничих запасів”.

Лабораторна робота №3

Тема: Заповнення зведень про ділових партнерів організації

Мета: навчити студентів створювати групи контрагентів “Постачальників”, “Покупців”.

Завдання:

1.Створити список контрагентів організації.

2.Створити групи контрагентів “Постачальників”.

3.Створити групи контрагентів “Покупців”.

4.Ввести договора контрагентів “Постачальників”, “Покупців”.

Інструкція для виконання

1.У меню “Основна діяльність” виберіть пункт “Контрагенти”.

2.У списку “Контрагенти” створіть групи контрагентів “Постачальники” і “Покупці”. Для додавання групи “Постачальники” виберіть меню “Дії” - “Нова група”.

3.Уведіть найменування групи “Постачальники”.

4.Натисніть кнопку “ОК” у формі “Група Контрагенти”.

5.Додайте в список контрагентів групу “Покупці” аналогічно тому, як була додана група “Постачальники”. Тепер у списку контрагентів створені дві групи “Покупці” і “Постачальники” у які додайте Контрагентів - ділових партнерів вашої організації.

6.Додайте в групу “Постачальники” нового контрагента (вкажіть свою повну назву). Для цього клацніть двічі по рядку з назвою групи, виберіть меню “Дії” - “Додати”.

7.У вікні, що відкрилося, на закладці “Загальні” заповніть основні дані про контрагента:

-Найменування - назва контрагента;

-Код - залишаємо той самий;

-Юридична особа;

-Група контрагентів - постачальники;

-Повна назва - ТзОВ

-ІПК (ідентифікаційний персональний номер) код 12 знаків;

-№свідоцтва платника ПДВ - код 12 знаків;

-Код за ЕДРПОУ - код 11 знаків;

-Головний контрагент - дані не вводимо.

8.Натиснути кнопку “Записати” у правій нижній частині форми “Контрагенти”.

9.Перейдіть на закладку “Рахунки й договори” у формі “Контрагенти”. Для кожного контрагента потрібно заповнити як мінімум 1 договір. У списку договорів уже присутній один договір з найменуванням “Основний договір” і видом договору “з покупцем”.

10.Відкрийте форму “Договір контрагента”. Для цього клацніть двічі по рядку з назвою договору “Основний договір” (або виберіть меню “Дії”- “Змінити”).

11.У формі, що відкрився “Договір контрагента” заповніть значення:

-Організація - назва нашої організації

-Контрагент - назва постачальника

-Група договорів - залишаємо пусте місце

-Найменування - №1

-Код - не змінюємо

-Вид договору - з постачальником

-Номер - 1

-Від - дату вибираємо по календарю з початку року

-Взаєморозрахунки ведуться за договором в цілому

-Валюта - грн.

-Тип цін не заповнюється

-В схемі податкового обліку задати - за першою подією.

-Решта реквізити не заповнюються.

12.Натисніть кнопку “ОК” у формі “Договір Контрагента” для збереження зведень про договір в інформаційній базі і закриття форми.

13.Натисніть кнопку “ОК” у формі “Контрагенти” для збереження даних про контрагенти “Старт” в інформаційній базі і закриття форми.

14.В аналогічному порядку додайте в групу “Покупці” контрагента ТОВ (Вкажіть свою назву) і заповніть дані про нього так як заповнювали про постачальника.

Самостійна робота:

Повторити з курсу “Фінансовий облік”, облік розрахунків з покупцями і облік розрахунків з постачальниками.

Вивчити порядок створення груп контрагентів “Покупці” і “Постачальники”

Оформити звіт по лабораторній роботі №3.

Лабораторна робота №4

Тема: Заповнення даних про товари та послуги, що виготовляє і реалізує підприємство

Мета: навчити студентів заповнювати дані про товари та послуги, що виготовляє і реалізує підприємство

Завдання:

1.Створити основні групи номенклатури “Матеріали”.

2.Створити основні групи номенклатури “Товари”.

Інструкція для виконання

1.Відкрийте довідник номенклатури. Для цього в меню “Основна діяльність” виберіть пункт “Товари (матеріали, продукція, послуги)”, а в ньому - підпункт “Номенклатура”.

2.При первісному автоматичному заповненні інформаційної бази в довіднику “Номенклатура” створюють основні групи номенклатури: “Матеріали”, “Товари”, у які зручно додавати нові елементи (номенклатурні позиції). Нові групи і нові елементи в довіднику “Номенклатура” створюються так:

2.1 Для додавання групи “Матеріали” виберіть меню “Дії” - “Нова група”.

2.2 Уведіть найменування групи “Матеріали”, код залишаємо незмінним.

2.3 Натисніть кнопку “ОК” у формі “Група / Номенклатура”.

3.Додайте в список “Номенклатура” групу “Товари” аналогічно тому, яка була створена група “Матеріали”.

4.Введіть у групу “Матеріали” матеріали з такими найменуваннями: “шерсть”, “сатин”, “джинс”, “ситець”. Для цього виберіть меню “Дії” - “Додати”. У вікні, що відкрилось заповніть такі необхідні реквізити:

Група номенклатури - Матеріали”.

-Коротке найменування.

-Код - залишаємо той самий.

-Повне найменування.

-Одиниця вимірювання (м, шт., кг)

-Ставка ПДВ - 20%

5.Натискаємо кнопку “Записати” у правій нижній частині вікна “Елементи номенклатури: Новий”.

6.Введіть групу “Товари”(назву товарів введіть самостійно), аналогічно тому, як була створена група “Матеріали”.

7.Для кожної групи номенклатури при першому запуску «1С:Бухгалтерії 8.0 для України» задаються рахунки бухгалтерського і податкового обліку (меню «Основна діяльність» - «Товари (матеріали, продукція, послуги)» - «Рахунка обліку номенклатури»), що будуть використовуватися в проводках при відображенні тієї або іншої господарської операції. Це дозволяє розпочати роботу в програмі відразу, без попереднього настроювання рахунків. Установлені рахунки обліку номенклатури автоматично будуть підставлятися в документи «1С:Бухгалтерії 8.0 для України» при виборі товару, продукції, послуги і т.п.

7.1 На початковому етапі освоєння «1С:Бухгалтерії 8.0 для України» можна використовувати створені при первісному заповненні інформаційної бази групи номенклатури і встановлені для них рахунки обліку. Надалі можна самостійно створювати нові групи, додавати в них нові номенклатурні позиції, змінювати або встановлювати рахунки обліку для кожної одиниці і кожної групи номенклатури. Для кожної організації інформаційної бази можна установити свій набір рахунків обліку номенклатури.

Самостійна робота:

Повторити облік виробничих запасів, товарів.

Вивчити порядок створення основних груп номенклатури “Матеріали”, “Товари”.

Оформити звіт по лабораторній роботі №4. Захист лабораторних робіт.

Лабораторна робота №5

Тема: Облік касових операцій

Мета: навчити студентів заповнювати основні касові документи: прибутковий та видатковий ордери, спеціалізований звіт “Касову книгу”

Завдання:

1.Заповнити прибутковий касовий ордер.

2.Заповнити видатковий касовий ордер.

3.Скласти спеціалізований звіт “Касова книга”.

Інструкція для виконання

1.Для заповнення основних документів по касових операціях в головному меню “Банк і каса” вибираємо закладку “Прибутковий касовий ордер”.

2.У новому відкритому вікні “Прибуткові касові ордери” вибираємо меню “Дії” - “Додати”.

2.1 У вікні “Вид операції документа” вибираємо “Оплата від покупця” і натискаємо ОК.

2.2 Заповнюємо реквізити, у вікні, що відкрилось:

-номер ордеру (залишаємо той самий)

-дата (за календарем)

-відображення в податковому обліку - ставимо прапорець

-організація (самостійно створена)

-рахунок (субрахунок 301 “Каса в національній валюті”)

-номер ордеру 1

-сума (вводимо самостійно)

2.3 У закладці “Реквізити платежу” вносимо такі дані:

-контрагент (з папки “Покупці” - назву організації)

-договір - автоматично

-ставка ПДВ - 20%

-сума ПДВ - автоматично

-статтю руху грошових коштів не вводимо

-рахунки вказуються автоматично

-призначення грошових коштів - покупка товарів

3.Після заповнення усіх реквізитів, документ необхідно провести. Для цього:

3.1 У вікні “Прибутковий касовий ордер” вибираємо меню “Дії” - “Провести”.

3.2 Для перегляду створеного касового документа слід скористатись клавішею “Друк” у нижній частині відкритого вікна.

3.3 Для перевірки наявності запису бухгалтерської проводки згідно заповненого прибуткового ордеру скористайтесь командою головного меню “Проводки” - “Журнал проводок”.

4.Для заповнення видаткового касового ордера вибираємо меню “Банк і каса” - “Видатковий касовий ордер”

4.1 У новому відкритому вікні “Видаткові касові ордери” вибираємо меню “Дії” - “Додати”.

4.2 У вікні “Вид операції документа” вибираємо “Оплата від постачальника” і натискаємо ОК.

4.3 У документ “Видатковий касовий ордер” вносимо необхідні дані аналогічно тому, як заповнювався прибутковий касовий ордер.

5.Для складання спеціалізованого звіту “Касова книга” вибираємо меню “Банк і каса” - “Касова книга” і заповнюємо період:

а) з початку року;

б) дата за календарем.

5.1 Натискаємо на клавішу “Сформувати” і здійснюємо перегляд уже створеної касової книги.

6.Для перегляду створених касових документів вибираємо меню “Банк і каса” - “Журнал касових документів”.

Самостійна робота:

1.Повторити облік касових операцій.

2.Опрацювати порядок заповнення касових документів.

3.Оформити звіт по лабораторній роботі №5.

4.Захист лабораторних робіт.

Лабораторна робота №6

Тема: Облік операцій за банківськими рахунками

Мета: навчити студентів заповнювати основні банківські документи: платіжне доручення вхідне та платіжне доручення вихідне, виписку банку, формувати довідник по рахунку 31 “Рахунки банку”

Завдання:

1.Заповнити платіжні доручення.

2.Сформувати виписку банку.

3.Створити довідник по рахунку 31 “Рахунки в банку”.

Інструкція для виконання

1.Для заповнення основних банківських документів в головному меню “Банк і каса” вибираємо закладку “Платіжне доручення вхідне”.

2.У новому відкритому вікні “Платіжне доручення вхідне” вибираємо меню “Дії” - “Додати”.

2.1 У вікні “Вид операцій документа” вибираємо “Оплата від покупця” і натискаємо ОК.

2.2 Заповнюємо реквізити, у вікні, що відкрилось:

-реєстраційний номер (автоматично);

-від якого числа (за календарем);

-оплачено - ставимо прапорець;

-від якого числа (за календарем);

-рахунок (311);

-відобразити в податковому обліку - ставимо прапорець;

-організація (самостійно створена вами);

-вхідний номер - №1;

-дата - за календарем;

-платник (вибираємо покупця);

-1)банківський рахунок - автоматично;

-2)для появи другого банківського рахунку стаємо на клавішу “вибору” і у вікні “Банківські рахунки” скориставшись клавішами “Дії” - “Додати” заповнюємо реквізити:

а)вид рахунку - поточний;

б)валюта (грн.);

в)номер рахунку 9 знаків, перші з яких 2600;

г)банк вибираємо з класифікатора;

натискаємо “Записати” і “ОК”.

2.3 На закладці “Розшифровка платежу” вносимо такі реквізити:

-договір - автоматично;

-платіж за тару - ставимо прапорець;

-сума ПДВ - автоматично.

2.4 На закладці “Рахунки бухгалтерського обліку” вказуємо:

-рахунки розрахунків - 361;

-рахунки авансів - 361;

-відповідального не вносимо.

3.Після введення всіх реквізитів документ необхідно провести, вибравши меню “Дії”- “Провести”.

4.Для заповнення “Платіжного доручення вихідного” вибираємо меню “Банк і каса”. Аналогічно заповняємо реквізити доручення так як у платіжному дорученні вхідному. Додатково необхідно внести такі реквізити:

-рахунок - 311;

-отримувач - постачальник;

-номер ПД - №1.

Документ проводимо аналогічно, як попередній.

Для перегляду створеного документа вибираємо клавішу “Друк” у нижній частині відкритого вікна.

5.Для формування документа “Виписка банку” вибираємо головне меню “Банк і каса” - “Виписка банку”. У новому вікні “Банківська виписка” заповнюємо такі реквізити:

-організація (самостійно створена);

-рахунок банку - по всім;

період - з початку року

по - дата за календарем

Після введення всіх необхідних реквізитів появляється документ банківської виписки даного підприємства.

6.Для перевірки наявності запису бухгалтерської проводки, згідно заповнених банківських документів, скористайтесь командою головного меню “Проводки” - “Журнал проводок”.

7.Для перевірки відображення обліку операцій за банківськими рахунками виберіть меню “Звіти” - “Оборотно-сальдова відомість”.

Самостійна робота:

1.Повторити облік операцій на рахунках в банку.

2.Опрацювати порядок заповнення первинних документів по руху грошових коштів на рахунках в банку.

3.Оформити звіт по лабораторній роботі №6.

4.Захист лабораторних робіт

Лабораторна робота №7

Тема: Облік праці та заробітної плати

Мета: навчити студентів формувати дані про працівників підприємства, необхідних для кадрового обліку і нарахування заробітної плати, податків і зборів.

Завдання:

1.Заповнення довідника “Зарплата” регістру “Кадровий облік”.

2.Формування даних про працівників підприємства.

3.Внесення основних груп кадрового обліку.

4.Заповнення особових карток працівників.

Інструкція для виконання

1.У меню “Зарплата” вибираємо пункт “Фізичні особи”. У вікні, що відкрилось використовуємо клавішу “Дії” - “Додати”. Послідовно вводимо такі дані:

-ім'я - прізвище, ім'я, по батькові; -стать; -дата народження - довільна;

-місце народження - самостійно; -посвідчення - натискаємо кнопку вибору (...), в новому відкритому вікні заповнюємо такі реквізити:

-вид документа - використовуємо кнопку (...) та команду “Дії” - “Додати” і вводимо найменування документа - “Паспорт”.

-серія - 2 букви; -номер - 6 цифр; -ким виданий (Самбірським МРВ УМВС України у Львів. обл); - дата видачі - довільна; - діє з (поточна дата);

Натискаємо “Записати” - “ОК”.

-громадянство - натискаємо кнопку вибору (...) і заповнюємо додаткові реквізити; -номер страхового свідоцтва - 11 цифр.

2.Контактну інформацію про працівників підприємства вводимо аналогічно тому, як це було показано в практичному занятті №2.

3.Заповнюємо додатково дані про двох працівників створеного підприємства.

4.У головному меню “Зарплата” вибираємо “Кадровий облік” - “Прийом на роботу”. У новому вікні вносимо такі дані:

-номер (автоматично); -від (поточна дата); -організація - створена самостійно; -вид зайнятості - основне місце роботи; - вибираємо закладку “Фізичні особи” та клавішу “Додати”. У колонці “Фізична особа” використовуємо клавішу вибору, після чого вибираємо раніше створену фізичну особу підприємства двічі клацнувши мишкою.

підрозділ організації - клавіша вибору, “Дії” - “Додати” у новому вікні “Список підрозділів організації”, найменування - “адміністрація”, “бухгалтерія”, “робітники”.

посада - клавіша вибору, “Дії” - “Додати” у новому вікні “Посади організації”, найменування - “начальник”, “бухгалтер”, “робітник”;

дата прийому - за календарем; спосіб відображення - не вказуємо;

базовий період - з початку року.

5. Аналогічно заповнюємо реквізити для таких працівників, як бухгалтер та робітник.

Самостійна робота:

1.Повторити з курсу “Фінансовий облік” форми і системи нарахування заробітної плати.

2.Опрацювати порядок заповнення основних реквізитів довідника “Зарплата”.

3.Оформити звіт по лабораторній роботі №7.

4.Захист лабораторних робіт.

Лабораторна робота №8

бухгалтерія електронна обробка облікова інформація

Тема: Облік праці та заробітної плати

Мета: навчити студентів заповнювати документ “Нарахування заробітної плати”, вміти нараховувати прибутковий податок та відрахування на соціальні заходи від заробітної плати, формувати платіжну відомість.

Завдання:

1.Заповнення документа “Нарахування заробітної плати”.

2.Нарахування прибуткового податку та відрахування на соціальні заходи.

3.Формування платіжної відомості.

Інструкція для виконання

1.У меню „Зарплата” вибираємо пункт „Кадровий облік” - „Прийом на роботу”. На закладці „Нарахування” вказуємо по кожному працівнику розмір посадового окладу.

Після чого використовуємо клавішу „Записати” і „ОК”.

2.Заходимо у головне меню „Зарплата” та вибираємо меню „Нарахування заробітної плати”. При появі нового вікна „Нарахування заробітної плати співробітникам організації” вибираємо „Дії” - „Додати” і послідовно заповнюємо реквізити: номер (автоматично); від (дата за календарем); організація - самостійно створена; підрозділ не вказуємо; місяць нарахування - початок місяця; норма днів за місяць- 22; норма годин за місяць - автоматично; базовий період індексації - не вказуємо.

3.Робимо активну закладку „Фізичні особи” і натискаємо клавішу „Заповнити”. У вікні запиту вибираємо „Так”, де з'являється список усіх працівників організації.

4. Переходимо на закладку „Нарахування”, активізуємо робоче поле і вибираємо кнопку „Заповнити”. Дана закладка повинна містити реквізити: прізвище ім'я по батькові, підрозділ, нарахування, розмір посадового окладу, місяць.

4.1 У графі відпрацьовано днів самостійно вказуємо їх кількість (21,20,19..) по кожному працівнику.

4.2 Кількість відпрацьованих годин вказується автоматично.

4.3 Використовуємо клавішу „Розрахувати”, внаслідок чого, у графі „Результат” з'являються розрахункові дані.

4.4 Даний документ необхідно провести за допомогою клавіші „Дії” - „Провести”, „Записати” - „ОК”.

5. Переходимо на закладку „Внески”, використовуємо „Дії” - „Додати”, курсором стаємо на пункт „працівник” і натискаємо клавішу „Заповнити”. Для розрахунків податків необхідно скористатись клавішею „Розрахувати”. Вікно повинно містити результати розрахунків податків, які нараховуються із заробітної плати. Даний документ проводимо і записуємо.

Аналогічно заповнюємо такі закладки як „ПДФО” та „Внески ФОП”.

6. Для відображення зарплати в обліку в меню „Зарплата” відкриваємо „Відбиття зарплати в обліку” - „Відображення зарплати в обліку”.

6.1 На закладці „Фізична особа” вибираємо клавішу „Заповнити”, де появляється список працівників.

6.2 Переходимо на закладку „Нарахування” і натискаємо клавішу „Розрахувати”, по всіх рядках працівників вказує рахунки „Дт” 23, а Кт 661. Аналогічно розраховуємо закладки „Внески”, „ПДФО”, „Внески ФОП”.

6.3 Після чого даний документ проводимо і на закладці „Проводки” автоматично мають висвітлитися бухгалтерські проведення.

7. Переходимо до головного меню „Зарплата” - Зарплата до виплати”. У новому вікні натискаємо клавішу „Дії” - „Додати”. Заповнюємо такі реквізити: номер (автоматично), від (поточна дата), місяць нарахування (поточний місяць), спосіб виплати (через касу), підрозділ (не вказуємо).

7.1 Вибираємо клавішу „Заповнити”, а в ній підпункт „По заборгованості на кінець місяця”. У стовпці позначка змінюємо прапорець на „виплачено”, після чого проводимо документ та його записуємо. Перегляд платіжної відомості з використанням клавіші у нижній частині активного вікна.

7.2 Для виплати заробітної плати із каси необхідно заповнити видатковий касовий ордер. Для цього у меню „Банк і каса” вибираємо „Видатковий касовий ордер”. У вікні вибору документа вказуємо „виплата заробітної плати по відомостях”.

7.3 На закладці „Відомість” вибираємо „Дії” - „Додати” і стаємо на клавішу вибору (...), решта реквізити заповнюються автоматично. Даний документ необхідно провести і записати.

8. Для перевірки обліку праці та заробітної скористайтесь головним меню „Зарплата” - „Звіти по розрахунку зарплати” - „Розрахункова відомість”

Самостійна робота:

1.Повторити з курсу “Фінансовий облік” порядок нарахування та утримань із заробітної плати

2.Опрацювати порядок формування платіжної відомості в програмі “1С:Бухгалтерія 8.0”

3.Оформити звіт по лабораторній роботі №9.

Лабораторна робота №9

Тема: Облік виробництва

Мета: навчити студентів заповнювати основні документи пов'язані з обліком виробництва та оприбуткуванням продукції на складі: “Вимога-накладна”, “Оприбуткування товарів”, “Звіт виробництва за зміну”.

Завдання:

1.Оприбуткування товарів.

2.Оформлення “Вимоги-накладної”.

3.Облік відпуску матеріалів.

4.Облік випуску готової продукції.

Інструкція для виконання

1.Для оприбуткування товарів із головного меню “Операційна діяльність” вибираємо “Складські операції” - “Оприбуткування товарів”. Створюємо документ командою “Дії” - “Додати”.

2.У новому вікні заповнюємо реквізити:

-номер (автоматично);

-організація - створена;

-відобразити в податковому обліку - знімаємо прапорець;

-склад (...) після чого створюємо склад матеріалів та склад готової продукції;

-інвентаризацію - не вказуємо.

3.Повертаємось до головного меню “Основна діяльність” - “Товари (матеріали)” - “Номенклатура”. Вибираємо папку “Матеріали” (наприклад - джинс). Стаємо на закладку “Ціни”.

Якщо ціну не введено, використовуємо клавішу “Ввести документ встановлення цін”. У новому вікні вказуємо дату (з початку року), тип цін (по фактичній собівартості). Вибираємо команду “Дії” - “Додати” у номенклатурі, вибираємо матеріал і вказуємо самостійну ціну на матеріал. Натискаємо “Записати” і “ОК”.

Якщо введена ціна, заходимо на закладку “Історія” і новому вікні “Список цін номенклатури” змінюємо період на початок року. Після всіх операцій, всі необхідні дані записуємо.

4.У відкритому вікні “Оприбуткування товарів” обираємо закладку “Товари” та команду “Дії” - “Додати”. Заповнюємо номенклатуру (...) із папки “Матеріали” і вибираємо назву матеріалу (н-д:джинс)

-кількість вказуємо самостійно;

-ціна (у головному вікні вибираємо команду “Ціни й валюта” та заповнюємо реквізити: тип цін - по фактичній собівартості) і “ОК”. Автоматично має висвітлитись ціна на матеріал. Ще раз “Записати”.

5.Вибираємо “Дії” - “Провести”.

6.Вибираємо “Операційна діяльність” - “Виробництво” - “Вимога накладна”. У новому вікні заповнюємо такі реквізити:

-номер документа - автоматично;

-дата - поточна;

-підприємство - самостійно;

-склад (...) “Дії”- “Додати”;

-знімаємо закладку з Зподаткового обліку;

Стаємо на закладку “Матеріали” у рядку “номенклатура” вказуємо матеріал та кількість, яка повинна бути меншою ніж та, яку вносили при оприбуткуванні товарів і “Записати”.

7. Переходимо на закладку “Рахунки витрат” вказуємо рахунок 231. Заповнюємо:

*підрозділи (...) - “склад матеріалів”;

*номенклатурні групи (“Дії” -“Додати”, вказуємо 2 позиції “основні матеріали”, “готова продукція”, вибираємо “основні матеріали”);

*у статті витрат (“Дії”-“Додати” - найменування “сировина і матеріали”)

7.1 Нажимаємо клавішу ”Записати”, “Дії” - “Провести”, “ОК”.

8. Для врахування обсягу виготовленої продукції підприємством використовують “Звіт виробництва за зміну”. Для цього у головному меню “Основна діяльність” - “Виробництво” - “Звіт за зміну”.

8.1 У новому вікні “Дії”-“Додати”, заповнюємо такі реквізити:

*дата - поточна;

*відобразити в податковому обліку - знімає прапорець;

*підрозділ - склад;

*склад - склад готової продукції;

*номенклатурна група - готова продукція.

8.2 У табличну частину вносимо перелік готової продукції, виготовлених на підприємстві. Вказуємо кількість та планову ціну.

На закладці “Продукція” - “Дії” - “Додати”, заповнюємо закладку “Основні” та “Ціни” як вище вказано не забуваючи змінити дату встановлення цін на початок року.

9. ”Записати” і “ОК”.

10. Для перегляду обліку виробництва вибираємо “Оборотно-сальдова відомість по рахунку 231” і сформувати з початку року по кінець року.

Самостійна робота:

1.Повтрити з курсу “Фінансовий облік” облік виробництва готової продукції.

2.Вивчення порядок заповнення документів на поступлення на розхід матеріалів.

3.Оформити звіт по лабораторній роботі №9.

Лабораторна робота №10

Тема: “Завершення облікового періоду. Основні принципи формування бухгалтерських звітів”

Мета: навчити студентів формувати оборотно-сальдову відомість, аналіз по рахункам та формувати бухгалтерський баланс

Завдання:

1.Завершити обліковий період

2. Сформувати оборотно - сальдову відомість

3.Деталізувати обороти по конкретному рахунку, сформувати оборотно - сальдову відомість по рахунку

4. Сформувати бухгалтерський баланс

Інструкція для виконання

1. В меню "Основна діяльність" виберіть пункт "Закриття місяця". В даному документі створіть новий через "Дії" - "Додати". Вказати дату для закриття періоду (31.12.2007).

2. Натиснути кнопку "ОК" для проведення документа "Закриття місяця".

3. Основною формою для аналізу діяльності підприємства використовують "Оборотно - сальдову відомість" у меню "Звіти" - "Оборотно - сальдову відомість".

4. Для перегляду оборотів необхідно встановити період з. по...(1.01.11 по 31.12.11) необхідно натиснути кнопку "ОК" та кнопку "Сформувати".

5. Детальну інформацію по конкретному рахунку у меню "Звіти" обираємо пункт "Оборотно - сальдова відомість по рахунку". Необхідно вказати конкретний рахунок перегляду на період (аналогічно пункту 4) натиснути кнопку "Сформувати".

6. Для формування регламентованої звітності обираємо меню "Звіти" пункт "Регламентована звітність” де перелічено усі види фінансової і податкової звітності.

7. При формуванні бухгалтерського балансу за 2007 рік двічі складаємо по рядку "Бухгалтерський баланс"

8. На екрані з'являється вікно де необхідно вказати організацію і період складання звіту. Вказавши ці дані натисніть кнопку "ОК".

9. На екрані, відкривається форма бухгалтерського балансу. Для заповнення звіту необхідно натиснути кнопку "Заповнити".

10. Для перегляду форми балансу що буде роздруковуватись необхідно натиснути кнопку "Друк" із меню вибираємо "Перегляд бланку" і на екрані появиться документ у табличній формі.

11. Закрити бланк бухгалтерського балансу можна натиснувши кнопку "Закрити" проте попередньо необхідно зберегти бухгалтерський баланс в інформаційній базі тому необхідно натиснути кнопку "ОК".

Самостійна робота:

1. Повторити з курсу "Бухгалтерський облік" тему "Бухгалтерська звітність"

2. Опрацювати П(С)БО №2, 3, 4, 5, 6.

3. Оформити звіт по лабораторній роботі №10.

Розділ 2. Тестові завдання. Запитання для самоконтролю

Тестовий контроль

1.Для того, щоб ввести параметри облікової політики потрібно:

а) зайти в меню "Основна діяльність" / "Облікова політика" / "Облікова політика (бухг. облік)"

б) "Підприємство" - "Облікова політика" - "Облікова політика (бухг. облік)"

в) "Операції" - "Облікова політика" - "Облікова політика (бухг. обліку)"

2.Щоб відкрити план рахунків бухгалтерського обліку потрібно перейти на закладку:

а) "Підприємство" - "План рахунків" - "План рахунків податкового обліку"

б) "Проводки" - "План рахунків" - "План рахунків податкового обліку"

в) "Основна діяльність" - "План рахунків податкового обліку"

3.Який документ показує залишок коштів на банківському рахунку:

а) Виписка банку

б) Платіжне доручення

в) Касова книга

4.В оборотньо-сальдовій відомості повинно зійтися:

а) дві пари різних підсумків

б) три пари різних підсумків

в) чотири пари різних підсумків

5.На рахунку "63" обліковується:

а) розрахунки з покупцями

б) розрахунки з постачальниками

в) розрахунки з оплати праці

6.Як відкрити список створених організацій:

а) "Підприємство" - "Підрозділи організацій"

б) "Основна діяльність" - "Організації"

в) "Підприємство" - "Організації"

7.Для прийняття нового працівника на роботу потрібно зайти на закладку:

а) "Підприємство" - "Прийом на роботу в організацію"

б) "Зарплата" - "Кадровий облік" - "Прийом на роботу в організацію"

в) "Зарплата" - "Фізичні особи"

8. Для заповнення особових даних по кожному працівнику необхідно в меню "Зарплата" відкрити підменю:

а) нарахування зарплати

б) кадровий облік

в) фізичні особи

9.На рахунку "30" обліковуються:

а) Каса

б) Розрахунки з оплати праці

в) Рахунки в банку

10. Для заповнення документа "Прибутковий касовий ордер" необхідно зайти на закладку:

а) "Банк і каса"

б) "ОЗ і НМА"

в) "Звіти"

11.Для відкриття списку номенклатурної організації потрібно:

а) "Основна діяльність" - "Товари (матеріали, продукція, послуги)" - "Номенклатура"

б) "ОЗ і НМА" - "Номенклатура"

в) "Підприємство" - "Товари (матеріали, продукція, послуги)" - "Номенклатура"

12.Для прийняття працівника на роботу необхідно в меню "Зарплата" - "Кадровий облік" відкрити:

а) журнал - кадрових документів

б) прийом на роботу в організацію

в) документи, що засвідчують особу

13.Для настроювання параметрів облікової політики треба вибрати в меню "Підприємство"

а) облікову політику

б) дату актуальності

в) введення початкових залишків

14.На рахунку "31" обліковуються:

а) Каса

б) Розрахунки з оплати праці

в) Рахунки в банках

15.Для заповнення банківського документа "Платіжне доручення вхідне" потрібно зайти на закладку:

а) "ОЗ і НМА"

б) "Операції"

в) "Банк і каса"

16.Для використання "Швидке освоєння "1С: Бухгалтерія 8.0" при запуску:

а) необхідно зняти прапорець "показувати при запуску"

б) необхідно поставити прапорець "показувати при запуску"

в) необхідно натиснути кнопку "F1"

17.Для відображення бухгалтерських проведень по заробітній платі необхідно в меню "Зарплата" вибрати:

а) Звіт по розрахунку зарплати

б) Перерахування зарплати

в) Відбиття зарплати в обліку

18.Якщо в рядку є клавіша з трьома крапочками це дає можливість:

а) вибір із списку чи довідника

б) можливість вводу своїх даних

в) немає значення

19.На рахунку "36" обліковується:

а) Розрахунки із покупцями

б) Розрахунки із постачальниками

в) Розрахунки з оплати праці.

20.Для нарахування заробітньої плати потрібно зайти на закладку меню:

а) "Зарплата" - "Нарахування заробітньої плати"

б) "Зарплата" - "Нарахування організацій"

в) "Зарплата" - "Кадровий облік" - "Список працівників організації"

21.Для одержання інформації про банки в пункті меню "Операції" використати підменю:

а) Константи

б) Довідник

в) Документи

22.Субконто - це:

а) аналітичний рахунок

б) суб рахунок

в) синтетичний рахунок

23.Що необхідно здійснити для проведення документа:

а) Дії- додати

б)Дії- нова група

в)Дії- провести

24.На рахунку "20" обліковується:

а) виробництво

б) виробничі запаси

в) основні засоби.

25.Для оприбуткування товарів із головного меню вибираєм:

а) "ОЗ і НМА" - "Складські операції" - "Оприбуткування товарів"

б) "Основна діяльність" - "Складські операції" - "Оприбуткування товарів"

в) "Основна діяльність" - "Товари (матеріали, продукція, послуги)" - "Оприбуткування товарів"

26.Для створення групи "Постачальники" необхідно в меню "Основна діяльність" вибрати підменю:

а) Покупка

б) Продаж

в) Контрагенти

27.При відкритті оборотно - сальдової відомості необхідно вибрати колонку:

а) звіти

б) проводки

в) зарплати

28.Яке значення має число записане червоним у оборотно - сальдовій відомості:

а) від'ємне

б) додатнє

в) невірне

29. На рахунку "23" обліковується:

а) виробничі запаси

б) основні запаси

в) виробництво.

30.Для перегляду списку контрагентів організації потрібно:

а) "Операції" - "Контрагенти"

б) "Підприємство" - "Контрагенти"

в) "Основна діяльність" - "Контрагенти"

31.Для поступлення грошей в касу вибрати із меню "Банк і каса"

а) Касова книга

б) Прибутковий касовий ордер

в) Видатковий касовий ордер

32.Для відкриття оборотньо - сальдової відомості по рахунку:

а) Проводки

б) Звіти

в) Основна діяльність

33.На якій закладці вказано нараховану зарплату:

а) нараховано

б) внески ФОП

в) ПДФО

34.На рахунку "26" обліковується:

а) Готова продукція

б) Розрахунки з постачальниками

в) Товари

35.Де можна переглянути проведені бухгалтерські проводки:

а) "Проводки" - "Журнал проводок

б) "Проводки" - "Журнал обліку"

в) "Проводки" - "Операція (бухгалтерський і податковий облік"

36.Для виплати грошей з каси із меню "Банк і каса" вибираємо:

а) Авансовий звіт

б) Видатковий касовий ордер

в) Прибутковий касовий ордер

37.Для формування бухгалтерського балансу в пункті "Звіти" вибрати підменю:

а) Регламентовані звіти

б) Оборотно - сальдова відомість

в) Головна книга

38.Скільки команд налічує головне меню програми:

а)9;

б)13;

в)14.

39.На рахунку "64" обліковується:

а) Розрахункиза податками і платежами

б) Розрахунки з оплати праці

в) Виробництво.

40.Щоб переглянути список контрагентів потрібно зайти на закладку:

а) "Підприємство" - «Контрагенти»

б) "ОЗ НМА" - «Контрагенти»

в) "Основна діяльність" - «Контрагенти»

41.Для перевірки обліку праці та заробітної плати необхідно вибрати:

а)”Зарплата” - Звіти по розрахунку” - “Розрахункова відомість”;

б) ”Зарплата” - “Розрахункова відомість”;

в) ”Зарплата” - Звіти по розрахунку”.

42.Для формування оборотно - сальдової відомості необхідно вказати:

а) Номер документа

б) Натиснути кнопку F1

в) Вказати період

43.Головне вікно програми складається:

а)заголовок вікна, головне меню, кнопки панелів інструментів, рядок стану, аналогія робочого вікна.;

б)заголовок вікна, головне меню, кнопки панелів інструментів;

в)рядок стану, аналогія робочого вікна.

44. На рахунку «652» обліковується:

а) Розрахунки за позиками і платежами

б) Розрахунки за пенсійним страхуванням

в) Розрахунки за спеціальним страхуванням

45.Щоб відкрити план рахунків бухгалтерського обліку потрібно перейти на закладку:

а) "Підприємство" - "План рахунків" - "План рахунків бухгалтерського обліку"

б) "Проводки" - "План рахунків" - "План рахунків податкового обліку"

в) "Основна діяльність" - "План рахунків бухгалтерського обліку"

46.Для визначення залишку грошей в касі в програмі «1С: Бухгалтерія 8.0» формують:

а) Виписку банку

б) Касову книгу

в) Авансовий звіт

47.Для перегляду формування документу, що буде виведений на друк необхідно натиснути кнопку:

а) ОК

б) Записати

в) Друк

48.Інформація про всіх постачальників, покупців (юридичних і фізичних осіб) міститься у:

а) Довіднику Номенклатура

б) Довіднику Контрагенти

в) Довіднику Співробітники

г) Довіднику Фірма

49.На рахунку «651» обліковується:

а) Розрахунки за позиками і платежами

б) Розрахунки за пенсійним страхуванням

в) Розрахунки за спеціальним страхуванням

50.Рахунок “28” призначений для обліку:

а)Товарів;

б)Готової продукції;

в)Матеріалів.

Відповіді до тестового контролю

№тесту

Правильний варіант

№тесту

Правильний варіант

1

А

26

В

2

А

27

А

3

А

28

А

4

Б

29

В

5

Б

30

В

6

В

31

Б

7

Б

32

Б

8

В

33

А

9

А

34

А

10

А

35

А

11

А

36

Б

12

Б

37

А

13

А

38

Б

14

В

39

А

15

В

40

В

16

Б

41

А

17

В

42

В

18

А

43

А

19

А

44

В

20

А

45

А

21

Б

46

Б

22

А

47

В

23

В

48

Б

24

Б

49

Б

25

Б

50

А

Запитання для самоконтролю

1. Вкажіть порядок формування оборотно - сальдової відомості.

2. Вказати порядок заповнення даних про підприємство з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0"

3. Вкажіть порядок формування шахової відомості.

4. Вказати порядок заповнення даних про контрагентів з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0"

5. Вкажіть порядок формування шахової відомості по рахунку "311"

6. Вказати порядок заповнення даних про товари та послуги на підприємстві з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0"

7. Вкажіть порядок формування звіту виробництва за зміну.

8. Описати облік операцій за банківськими рахунками з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0"

9. Вкажіть порядок формування касової книги.

10. Описати порядок ведення обліку заробітньої плати з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0".

11. Вказати порядок створення групи "Постачальники".

12. Описати оприбуткування та відпуску матеріалів на підприємстві з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0".

13. Вказати порядок створення групи "Покупці".

14. Описати порядок заповнення даних про працівників підприємства з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0"

15. Описати порядок ведення касових операцій з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0"

16. Вказати порядок формування "Журналу проводок".

17. Вказати порядок заповнення параметрів облікової та податкової політики бухгалтерського обліку з використанням програми "1С: Бухгалтерія 8.0"

18. Вказати порядок формування "бухгалтерського балансу".

19. Дайте характеристику головного меню програми “1С:Бухгалтерія 8.0”.

20. Проаналізувати призначення команд головного меню “1С:Бухгалтерія 8.0”.

21. Описати порядок введення ціни на товари і послуги.

22. Вказати послідовність вибору банку з класифікатора.

23. Етапи вибору одиниць виміру з класифікатора.

24. Описати порядок використання плану рахунків в бухгалтерського обліку.

25. Назвати основні довідники у програмі “1С:Бухгалтерія”.

26. Що таке конфігуратор? Його призначення.

27. Здійснити перелік версій програмних продуктів даної програми.

28. Основне призначення програми “1С:Бухгалтерія 8.0”

29. Здійснити аналіз довідника “Номенклатури”.

30. Характеристика Плану рахунків в програмі.

31. Особливості регламентованих звітів у програмі “1с:Бухгалтерія”.

32. Елементи типової конфігурації програми. Характеристика.

33. Охарактеризуйте призначення “Швидкого освоєння 1С:Бухгалтерія”.

34. Бухгалтерський баланс та його призначення.

35. Загальна характеристика програми.

Список використаних джерел

Бутинець Ф.Ф., Івахненков С.В. Інформаційні системи бухгалтерського обліку. Підручник. - Житомир, 2002. - 543 с.

Дубій О. 12 років з 1С: Бухгалтерії (ІІ видання). - Львів, 2002. - 210 с.

Закон України “Про захист інформації в автоматизованих системах”. Постанова Верховної Ради України від 05.07.1992 р.

Закон України “Про інформацію”. Постанова Верховної Ради України від 02.10.1992 р.

Закон України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 22.05.1997р. зі змінами та доповненнями.

Закон України «Про податок з доходів фізичних осіб» від 22.05.2003р.

Закон України «про податок на додану вартість» від 3.04.1997 р. зі змінами та доповненнями.

Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств та організацій затверджена наказом МФУ від 30.11.1999 р. зі змінами та доповненнями.

Інформаційні системи і технології в обліку. Навчально - методичний посібник. 2003. - 204 с.

Інформаційні системи і технології в обліку. Посібник з навчальної практики. 2006. - 162 с.

Крисюк В.І., Дякон В.М. Бухгалтерський облік із використанням комп'ютерних технологій. Практикум. - Київ, 2006. - 172 с.

Мних Є.В., Цікало Є.І., Бунь Р.М. Організація автоматизованих робочих місць облікового персоналу: Навчальний посібник. - Львів: Видавничий центр ЛНУ імені Івана Франка, 2004 р.

Наказ міністерства статистики України «Про затвердження типових форм первинного обліку касових операцій» від 15.02.1996 р.

Нашкерська Г.В. Бухгалтерський облік: Навчальний посібник. - Київ: Центр навчальної літератури, 2004р.

Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку надання документів та їх складу при застосуванні податкової соціальної пільги» від 26.12.2003 р.

Чернелевський Л.М. Комп'ютерний бухгалтерський облік. Навчальний посібник. - К.: УДУХТ, 1999. - 380 с.

Шквір В.Д. Загородній А.Г., Височан О.С. Інформаційні системи і технології в обліку: Практикум. - К.: Знання, 2006р.

Юринець В.Є. Крупка М.І., Сажинець С.Й., Смаль З.В. Основи інформаційних систем бухгалтерського обліку: Навчальний посібник. - Львів: ЛНУ імені Івана Франка, 2002р.

Размещено на Allbest.ru


Страница:  1   2   3 

Скачать работу можно здесь Скачать работу "Електронна обробка облікової інформації з використанням ППП 1С:Бухгалтерія" можно здесь
Сколько стоит?

Рекомендуем!

база знанийглобальная сеть рефератов